The development will be built with the intention of being as sustainable as possible, across design, landscaping and materials used. The building will achieve a BREEAM Excellent rating.

The proposal to remove part of the car-parking area provides an opportunity to upgrade the architectural quality of the built form.

Opportunities to provide sustainable drainage system measures have been exploited by providing green roofs that will reduce surface water run-off and add to the bio diversity of the site.

The extensive green wall to the existing car park undercroft will also provide additional urban greening. The external fabric will provide a high-quality aesthetic from both the outside and inside whilst contributing to a reduction in energy use by limiting solar gains.

A significant area of the site has been forfeited to provide a generous ecology buffer as an extension to the residential gardens.

The overall green provision of the site is significantly improved from the existing.